Papillot van hele dorade met gebakken paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Papillot van hele dorade met gebakken paddenstoelen

Papillot van hele dorade met gebakken paddenstoelen

met krieltjes uit de oven en knolselderijpuree

Een hele vis bereid en papillotte met verse kruiden en citroen - door het pakketje goed dicht te vouwen, stoof je de dorade in de oven en vang je alle aroma's op voor een maximale smaaksensatie.

Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dragon en bieslook

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Doradefilet

190 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

25 gram

Biologische zure room

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3879 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers6 g
Vezels16.1 g
Eiwitten53 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in schijfjes. Hak de blaadjes van de dragon fijn. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Dep ze droog. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier.

Papillot maken
2

Kerf de huid van de dorade aan elke zijde twee keer in met een scherp mesje. Leg elke dorade op een groot vel aluminiumfolie. Kruid de buikholte van de dorade met 1/3 van de dragon en royaal met peper en zout. Vul met een schijfje citroen. Kruid ook de bovenkant van de dorade met 1/3 van de dragon, peper en zout. Leg enkele schijfjes citroen op de huid. Besprenkel de dorade met 1/2 el olijfolie per persoon. Vouw het pakketje stevig dicht. Leg de papillot bij de krieltjes op de bakplaat en bak samen 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Past de papillot niet meer bij de krieltjes? Leg ze dan op een tweede bakplaat of op een rooster.

Knolselderijpuree maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Gebruik 1/4 knolselderij per persoon, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of totdat de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de zure room toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Paddenstoelen bakken
4

Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Fruit de rode ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Sausje maken
5

Snijd de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de bieslook en de overige dragon. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden en leg op elk bord een papillot. Verdeel ook de knolselderijpuree over de borden en leg de paddenstoelen bovenop de puree. Garneer de paddenstoelen en puree met de overige bieslook. Serveer met de kruidenmayonaise.

Tip: Al eens zelf een hele vis ontgraat? Haal het bovenste vlees, tot op de ruggengraat, met een lepel en vork van de vis af. Verwijder dan de hele ruggengraat, van staart tot kop, en de graten van de ribbenkast. De laatste graatjes haal je eruit tijdens het eten.