Papillot van hele dorade met ratatouille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Papillot van hele dorade met ratatouille

Papillot van hele dorade met ratatouille

met oven-aardappeltjes en peterseliemayonaise

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Doradefilet

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

⅓ stuk(s)

Courgette

Tomatenpuree

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)870 kcal
Energie (kJ)3638 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.9 g
Eiwitten49 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in schijfjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Was de aardappel grondig, halveer en snijd in partjes. Dep de partjes droog. Meng de aardappel in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier.

Papillot maken
2

Kerf de huid van de dorade aan elke zijde twee keer in met een scherp mesje. Leg elke dorade op een groot vel aluminiumfolie. Breng de buikholte van de dorade op smaak met 1/3 van de bladpeterselie en flink wat peper en zout. Vul met een citroenschijfje. Breng ook de bovenkant van de dorade op smaak met 1/3 van de bladpeterselie, peper en zout. Leg enkele citroenschijfjes op de huid. Besprenkel de dorade met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Vouw het pakketje stevig dicht. Leg de papillot bij de aardappel op de bakplaat en bak beide 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Past de papillot niet meer bij de aardappel? Leg ze dan op een tweede bakplaat of op een rooster.

Groenten snijden
3

Snipper de ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in smalle repen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

Ratatouille maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, puntpaprika en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de gedroogde tijm, het komijnzaad en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groenten. Voeg 3 el water per persoon toe aan de hapjespan en laat de ratatouille, afgedekt, 6 - 8 minuten pruttelen. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en sprenkel er nog wat druppels citroensap overheen.

Serveren
6

Verdeel de aardappel over de borden en leg op elk bord een papillot. Serveer met de ratatouille en wat peterseliemayonaise.

Tip: Al eens zelf een hele vis ontgraat? Haal het bovenste vlees, tot op de ruggengraat, met een lepel en vork van de vis af. Verwijder dan de hele ruggengraat, van staart tot kop, en de graten van de ribbenkast. De laatste graatjes haal je eruit tijdens het eten.