Parelcouscous met gekleurde peen en buffelyoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met gekleurde peen en buffelyoghurt

Parelcouscous met gekleurde peen en buffelyoghurt

met geroosterde paprika, witte kaas en amandelen

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

70 gram

Parelcouscous

100 gram

Gekleurde peenmix

⅓ zakje(s)

Karwijzaad

50 gram

Buffelyoghurt

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)514 kcal
Energie (kJ)2151 kJ
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten12.1 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels6.1 g
Eiwitten14.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Paprika roosteren
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Draai halverwege om.

Smaakmakers voorbereiden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof.

Parelcouscous koken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut (zie Tip). Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op! dit kan spetteren), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je ontvangt meer parelcouscous dan je nodig hebt voor dit recept. De overige parelcouscous kun je bijvoorbeeld de volgende dag koken en gebruiken in een lunchsalade of soep.

Groenten bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kom de buffelyoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de witte kaas, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel en meng goed met de parelcouscous.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.

Tip: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén rode paprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!