Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

met wortel, volle yoghurt en amandelen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van zachte witte kaas tot frisse yoghurt en knapperige amandelen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels8.1 g
Eiwitten25.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Paprika bereiden
1
  • Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
  • Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén rode paprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!

Smaakmakers voorbereiden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren), zet het vuur laag en kook de parelcouscous in 13 - 15 minuten droog (zie Tip).
  • Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.

Bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de wortelschijfjes en het gemalen komijnzaad toe en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de wortels gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng ondertussen in een kom de yoghurt, extra vierge olijfolie en honing met peper en zout naar smaak.
  • Voeg de wortelschijfjes, de helft van de witte kaas, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel van de parelcouscous en meng goed.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing.
  • Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.