Dit gerecht is gemakkelijk en snel, maar toch uitdagend met geu- rige dragon en zilte Griekse feta. Deze feta is gemaakt van scha-penmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. Het zorgt in dit gerecht voor een extra romige smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kastanjechampignons
100 gram
Pompoenblokjes
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ takje(s)
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
175 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel.
Snijd de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakken. Verdeel de ui, kastanjechampignons en de pompoenblokjes over een bak-plaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.
Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.
Ris ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes en snijd de blaadjes fijn. Verkruimel de feta.
Meng de groenten uit de oven, witte balsamicoazijn en de helft van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon naar smaak. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.