Parelcouscoussalade met avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocadodip

Parelcouscoussalade met avocadodip

met witte kaas, tomaat en verse kruiden

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

4 ml

Olijfolie met citroen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Veldsla

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

300 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2810 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels9.2 g
Eiwitten22.3 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken.
  • Giet daarna af en spoel af met koud water.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
  • Haal de pompoenpitten uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Mengen
3
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 3 - 4 minuten.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en olijfolie met citroen.
  • Meng de parelcouscous en de ui door de vinaigrette.
Serveren
4
  • Meng de tomaat, de verse kruiden en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden. Schep de avocadodip erbovenop.
  • Verkruimel de witte kaas erboven en garneer met de pompoenpitten.