Parelgerst met paddenstoelen en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met paddenstoelen en ei

Parelgerst met paddenstoelen en ei

Met geroosterde peen en soja-limoenbotersaus

In dit avontuurlijke fusiongerecht wordt een typische Franse botersaus, beurre blanc, gecombineerd met de Aziatische smaken van sojasaus, gember en limoen. Doordat je de paddenstoelen en wortel roostert in de oven, krijgen ze een intense smaak die goed past bij het gebakken ei.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Eieren
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Peen

75 gram

Gemengde paddenstoelen

3 stuk(s)

Radijs

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels19 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Rasp
Aluminiumfolie
Bakplaat
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Zorg ervoor dat de roomboter in de koelkast ligt. Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de radijs in plakjes. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember met een fijne rasp. Pers de limoen uit.

Roosteren
2

Verdeel de bospeen over één kant van een bakplaat bedekt met aluminiumfolie en meng met ½ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 20 – 25 minuten minuten in de oven. Haal de bakplaat daarna uit de oven, verdeel de paddenstoelen over de andere kant en meng met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak nog 8 – 10 minuten.

Parelgerst koken
3

Voeg ondertussen de parelgerst en een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de gember, de knoflook, de witte balsamicoazijn en de sojasaus toe aan een steelpan en laat 5 – 8 minuten zachtjes inkoken op middellaag vuur tot ⅓ van het oorspronkelijke volume.

Saus afmaken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 spiegelei. Prik de ijskoude boter op een vork en beweeg de boter aan de vork door de saus in de steelpan tot alle boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg de honing en 1 tl limoensap per persoon toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden en leg er de peen, de paddenstoelen, de radijs en als laatste het spiegelei. Besprenkel met de soja-limoenbotersaus. Bestrooi ten slotte met de sesamzaadjes en besprenkel naar smaak met het overige limoensap.