Speciaal ingrediënt in je box! Flespompoen, een zoete herfst- en wintergroente, is perfect voor soepen, ovengerechten en puree.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Flespompoen
5 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Parelgerst
(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte pecorino DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer de champignons en snijd de ui in kwarten. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de pompoen in partjes (zie Tip).
Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de hete oven - daar wordt hij zachter van.
Meng in een grote kom de pompoenpartjes en ui met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle partjes bedekt zijn met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de randjes beginnen te kleuren. Schep af en toe om.
Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en laat de andere helft heel. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de gesneden salie en parelgerst toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe.
Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst te snel droogkookt.
Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige salieblaadjes in 3 - 4 minuten krokant. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de champignons samen met de overige knoflook 5 - 7 minuten, of tot ze mooi bruin gekleurd zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg een scheutje water toe indien de pan te droog wordt.
Roer de mascarpone en de helft van de pecorino door de parelgerst wanneer deze klaar is. Verdeel de parelgerstrisotto over de borden. Schep de champignons, geroosterde pompoen en ui erbovenop. Garneer de risotto met de overige pecorino en de krokante salie.