Pasta à la carbonara met champignons (op=op)
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta à la carbonara met champignons (op=op)

Pasta à la carbonara met champignons (op=op)

Jij hebt deze week wel een heel speciaal gerecht in je box: het eerste winnende gerecht van het programma 'Over smaak valt te twisten'. Team Carbo maakte ravioli met een klassieke Italiaanse saus: carbonara, die is verrijkt met champignons. Wij maken er met conchiglie een open ravioli van.

Labels:
Kindvriendelijk
Pittig
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

40 gram

Pancetta

3 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

175 gram

Gemengde paddenstoelen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3314 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de conchiglie en kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de pancetta in plakken.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn en de pancetta in heel dunne plakken.

Breng de champignons op smaak met de helft van de peterselie.
3

Verhit een koekenpan en bak de pancetta 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Let op: dit kan gaan roken. Schep de pancetta uit de pan en bewaar apart. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur in het bakvet van de pancetta. Voeg de champignonmix en de rode peper toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de peterselie.

Voeg de helft van de grana padano toe.
4

Kluts ondertussen in een kom de eieren. Voeg de helft van de grana padano, 1 el lauwwarm water per persoon en peper toe en roer door.

5

Haal de koekenpan van het vuur. Verkruimel de pancetta en bewaar nog even apart. Voeg de conchiglie en het eimengsel toeaan de champignons en verhit al roerende 1 – 2 minuten tot het ei heel licht begint te stollen en het een mooie saus wordt. (Let goed op! Zorg ervoor dat de koekenpan niet te heet is. Het wordt een saus, geen roerei.) Schep de helft van de verkruimelde pancetta door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Garneer de pasta met de overige kaas, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pancetta, grana padano en peterselie.