Pasta met kipgehakt balletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pasta met kipgehakt balletjes

en tomatensaus

Allergenen :
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

50 ml

Kippenjus

(Bevat Selderij)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum en oregano

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3465 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten39.3 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels13.1 g
Eiwitten39.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan

Instructies

1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de voor de volkoren fusili en kook, afgedekt, 10 -12 minuten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Hak de verse kruiden  grof.
2
  • Verhit de boter in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipgehakt balletjes  2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Schep de balletjes uit de pan en bewaar apart.
3
  • Verhit opnieuw de hapjespan met het overgebleven bakvet. 
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de knoflook en bloem toe een bak 1 minuut.
  • Voeg al roerend de kippenjus toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg de tomaat, passata, kaas, helft van de verse kruiden en de kipgehaktballetjes toe aan de saus en laat nog een 5 minuten op laag vuur inkoken. 
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Verdeel de saus met de gehaktballetjes over de borden.
  • Garneer met de overige verse kruiden.