LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de spaghetti vervangen door rigatoni.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Ui
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Warmgerookte zalm
(Bevat Vis)
200 ml
Visbouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.
Roer de rigatoni en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.
Verdeel de rigatoni over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.