Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme visbouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten36.4 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels6.6 g
Eiwitten34.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Snijden en koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen.
  • Bereid de bouillon (zie Tip). 
  • Verhit ondertussen 1 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 - 8 minuten. 

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Pasta koken
2
  • Voeg 150 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven.
  • Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 - 7 minuten zachtjes stoven (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af.

Tip: Verdampt de bouillon te snel? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Tomaat roosteren
3
  • Snijd ondertussen de tomaat door de helft en leg de tomaten met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 - 16 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. 
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Serveren
4
  • Roer de kruidenroomkaas door de prei en ui en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.
  • Roer de pasta en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog 1 - 2 minuten.
  • Verdeel de pasta over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.