Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Pasta
(Bevat Gluten)
250 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
25 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Zwarte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster12 - 15 minuten in de oven.Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erop en verdeel de spinaziepesto erover. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige grana padano.