Rigatoni met Zweedse stijl gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met Zweedse stijl gehaktballetjes

Rigatoni met Zweedse stijl gehaktballetjes

met romige saus, broccoli en gomasio

Een meubelwinkel populariseerde de Zweedse balletjes bij ons. Kan jij de Zweedse naam voor deze balletjes uitspreken? Daar heten ze kötbullar.

Allergenen :
Tarwe
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

4 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

160 gram

Broccoli

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3769 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels12.1 g
Eiwitten44.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli (zie Tip).
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de pasta en de broccoli afzonderlijk te koken.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 9 minuten. 
  • Voeg de broccoli toe en kook 4 - 6 minuten verder. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De gehaktballetjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Saus maken
3
  • Fruit de ui 1 - 2 minuten in dezelfde koekenpan.
  • Voeg de kookroom, bouillon, mosterd, bloem en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de koekenpan.
  • Meng het geheel met een garde en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten verder garen.
Serveren
4
  • Roer de pasta en broccoli door de saus en verhit 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en gomasio-tuinkruiden.