Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

met rode cherrytomaten en gekookt ei

Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waar het naar vernoemd is: Nice!

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Kleine rode ui

10 gram

Olijven & kappertjes

¼ stuk(s)

Limoen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3017 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de cherrytomaten en snijd de verse bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Mengen
3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn, de olie van de tonijn, de bladpeterselie, rode ui, knoflook, cherrytomaten, olijven en kappertjes, peper en zout toe. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en snijd in partjes. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en 1 limoenpartje per persoon. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.