Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waar het naar vernoemd is: Nice!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
125 gram
Rode cherrytomaten
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Kleine rode ui
10 gram
Olijven & kappertjes
¼ stuk(s)
Limoen
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
90 gram
Penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de cherrytomaten en snijd de verse bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn, de olie van de tonijn, de bladpeterselie, rode ui, knoflook, cherrytomaten, olijven en kappertjes, peper en zout toe. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en snijd in partjes. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.
Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en 1 limoenpartje per persoon. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.