Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

met tomaten en gekookt ei

Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Leccino-olijven

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2801 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten35 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken.
  • Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd de tomaten in kleine partjes en snijd de verse bladpeterselie fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de olijven doormidden.
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el citroensap. Voeg de tonijn, de bladpeterselie, ui, knoflook, tomaten, olijven, peper en zout toe. Meng alles door elkaar.
  • Pel de eieren en snijd in partjes.
  • Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en 1 citroenpartje per persoon.
  • Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.