Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Een Italiaans gerecht met Hollandse venkel

De smaak van venkel gaat goed samen met de pesto die je in dit gerecht gebruikt. Dit komt doordat de pesto, naast pecorino en pijnboompitten, basilicum bevat. Dit past qua smaak uitstekend bij venkel. De basilicum is Genovese basilicum, een soort die alleen in de streken rondom het Italiaanse Genoa wordt geteeld.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)781 kcal
Energie (kJ)3268 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Snijd de venkel.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Halveer de cherrytomaten.

2

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de venkel 5 - 7 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de helft van de grana padano toe.
5

Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pesto en de helft van de grana padano toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Voeg de fusilli toe.
6

Voeg vervolgens de fusilli toe en roer goed door.

Bestrooi met zonnebloempitten.
7

Verdeel de fusilli over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en bestrooi het gerecht met de overige grana padano en zonnebloempitten.