Pastabowl met chorizo en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastabowl met chorizo en olijven

Pastabowl met chorizo en olijven

met paprika en cherrytomaten

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Chorizoblokjes

180 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

10 gram

Leccino-olijven

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Paprikapesto

20 gram

Roomkaas

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)714 kcal
Energie (kJ)2988 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.9 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken en koken
2

Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de koekenpan van de chorizo opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak nog 2 minuten.

Mengen
3

Halveer de cherrytomaten en de olijven. Meng de roomkaas en een scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over kommen of diepe borden. Garneer met de gebakken paprika, chorizo, cherrytomaten, olijven en de paprikapesto.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit. In dit gerecht krijg je een extra vitamine E boost door de paprikapesto.