Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Rigatoni
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
200 gram
Italiaanse groentemix
25 gram
Biologische crème fraîche
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De groenten gaan straks maar kort mee de oven in, dus ze moeten al redelijk gaar zijn.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes 4 - 6 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met de crème fraîche, de Italiaanse kruidenmix en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep vervolgens de crème fraîche, de rigatoni en de kip door de groenten en verdeel dit mengsel over een ovenschaal.
Strooi de geraspte oude kaas over de ovenschotel en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Tip: Als de groenten nog erg hard zijn, kun je de ovenschaal iets langer in de oven laten staan.
Verdeel de ovenschotel over de borden.