Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en een sinaasappelsalade

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei en bestrooi met pompoenpitten. Zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

10 gram

Hazelnoten

65 ml

Rode wijn

150 gram

Kalfsstoof

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Biologische ontbijtkoek

200 gram

Aardappelen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1273 kcal
Energie (kJ)5326 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers26 g
Vezels15.7 g
Eiwitten49 g
Zout3 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Koekenpan
Ovenschaal
Aardappelstamper
Saladekom
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de helft van de wortel in kleine blokjes en de andere helft in lange reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Hak de hazelnoten fijn.

Kalfsstoof bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en blokjes wortel 4 – 6 minuten. Voeg de champignons na 3 minuten toe. Blus af met de rode wijn en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad toe. Smeer 1/2 el mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof in de pan. Dek af en kook 10 – 15 minuten op laag vuur.

Snijden
3

Schil ondertussen de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Pel de sinaasappel en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot gebruik. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de sperziebonen en de aardappelen.

Pastei bakken
4

Schep de kalfsstoof in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Stop de randen in en snijd de bovenkant kruiselings in. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Kook de sperziebonen en reepjes wortel met een snuf zout in 8 – 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Puree maken
5

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur tot serveren. Meng in een saladekom de sinaasappelblokjes en de veldsla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1tl witte balsamicoazijn.

Serveren
6

Verhit vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boontjes, wortelreepjes en hazelnoten 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en schep in een kom of serveerschaal. Serveer de salade met de pastei van kalfsstoof, de aardappelpuree en de wortelen en boontjes met hazelnoot. Vergeet niet het laurierblad uit de stoof te halen voor je hem eet!