Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade

Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

10 gram

Hazelnoten

65 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

150 gram

Kalfsstoof

1 stuk(s)

Laurierblad

200 gram

Aardappelen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

20 gram

Veldsla

stuk(s)

Leffe 0.0%

0.15 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

2 tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1153 kcal
Energie (kJ)4824 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers18 g
Vezels15.3 g
Eiwitten51 g
Zout3 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Pan met deksel
Ovenschaal
Aardappelstamper
Saladekom
Serveerschaal
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de helft van de wortel in kleine blokjes en de andere helft in lange reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Hak de hazelnoten fijn.

Kalfsstoof bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en wortelblokjes 4 – 6 minuten. Voeg halverwege de champignons toe. Blus af met de rode wijn en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad toe. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1 tl bloem en 1 mespuntje kaneel toe. Dek af en kook 10 - 12 minuten op laag vuur.

Snijden
3

Schil ondertussen de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Pel de sinaasappel en snijd in blokjes. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel - één voor de sperziebonen en wortelreepjes en één voor de aardappelen.

Pastei bakken
4

Haal het laurierblad uit de kalfsstoof en schep de kalfsstoof in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree maken
5

Kook de sperziebonen en wortelreepjes met een snuf zout in 8 – 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur tot serveren. Meng in een saladekom de sinaasappelblokjes en de veldsla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn.

Serveren
6

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Voeg daarna 1/2 el roomboter per persoon, de boontjes en de wortelreepjes toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom of serveerschaal. Serveer de salade met de pastei van kalfsstoof, de aardappelpuree en de wortels en boontjes met hazelnoot. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.