Wist je dat een handjevol zonnebloempitten je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen oplevert?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Laurierblad
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Pasteitje
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Veldsla
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Tomaat
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
2 el
[Plantaardige] roomboter
100 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Bloem
1 tl
Extra vierge olijfolie
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen. Vitamine B6 en B11 bijvoorbeeld – deze dragen bij aan je energieniveau en vitamine C zorgt weer voor een sterke weerstand.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken (zie Tip).
Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.
Leg het pasteitje op een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in partjes en voeg toe aan een saladekom samen met de veldsla. Voeg de extra vierge olijfolie en de zonnebloempitten toe. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasteitjes over de borden en vul met de romige champignonragout. Serveer de aardappelpuree en de salade ernaast. Garneer met de peterselie.