De onmisbare partner van patatas bravas is salsa brava. In dit recept maak je daar een variant op met verse rode peper en knoflook als smaakmakers.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
0.99 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Groene paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
50 gram
Passata
2 stuk(s)
Ei
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
25 gram
Aioli
5 ml
[Plantaardige] melk
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en leg de kwarten in een ovenschaal. Wrijf ze in met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Rooster de paprika 25 – 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.
Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de groene paprika op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de paprika.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.
Verdeel de groene paprika en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aioli en de helft van de aardappelen. De volgende dag kun je deze samen in een maaltijdsalade verwerken.