Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Penne alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis.

Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Ansjovis

(Bevat Vis)

15 gram

Olijven & kappertjes

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

naar smaak

Chilivlokken

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

Penne koken
3

Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.

Op smaak brengen
5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de penne door de saus.

Serveren
6

Verdeel de penne alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.