Volkoren fusilli met rodepestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren fusilli met rodepestosaus

Volkoren fusilli met rodepestosaus

met geroosterde groenten en Grana Padano

Als je tomatenpuree een paar minuten in wat olie bakt tot het begint te geuren, vóórdat je andere ingrediënten toevoegt, wordt de tomatensmaak versterkt en de bitterheid minder.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½

Tomatenpuree

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3773 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten93.7 g
waarvan suikers29.6 g
Vezels19.9 g
Eiwitten27.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, een scheutje olijfolie, peper en zout.

Pasta koken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je een andere keer gebruiken.

Smaakmakers voorbereiden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Saus maken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 30 ml pastawater per persoon toe.

Saus afmaken
5

Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de Grana Padanovlokken en het basilicum.