De warmgerookte makreel is gevangen in de Noordelijke Noordzee en wordt eerst in een pekelbad geplaatst en vervolgens gerookt. Dit betekent dat de vis door het zout gaart en alleen nog gerookt wordt voor de rokerige smaak. Je leest hier meer over op ons blog!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Mini-romatomaten
4 leaves
Verse salie
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
75 gram
Gerookte makreel
(Bevat Vis)
40 gram
Veldsla
½ el
Olijfolie
½ tl
Bruine suiker
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de romatomaten doormidden en de snijd of hak de salie fijn.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten en salie toe en roerbak 4 minuten op middelmatig vuur.
Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel met een vork in stukjes. Voeg de penne en ¾ van de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een dressing van de overige balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Scheur de veldsla klein en verdeel de penne en veldsla over de borden. Besprenkel de veldsla met de dressing. Garneer het gerecht met de overige makreel en de zonnebloempitten.