Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
65 gram
Champignons
90 gram
Penne
0.99 tl
Paprikapoeder
110 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de champignons in plakken.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bétacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bétacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.
Voeg het kipgehakt toe en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de penne over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover.