Penne met zelfgemaakte broccolipesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met zelfgemaakte broccolipesto

Penne met zelfgemaakte broccolipesto

Met cherrytomaten uit de oven

Haal de smaak van Italië naar jouw keuken met een zelfgemaakte pesto. De basilicumvariant is je vast bekend, maar vandaag staat er een pesto van broccoli, cashewnoten en grana padano op het menu. Wanneer je zelf pesto maakt, is het belangrijk om te blijven proeven – zo wordt de smaak precies zoals jij 'm wilt.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Pinda's
Noten
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Broccoli

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

10 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

50 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3657 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Bakpapier
Koekenpan
Ovenschaal
Kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de penne en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de bladpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn.

Roosteren
2

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 12 – 15 minuten in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren.

Penne koken
3

Kook de broccoli, afgedekt, 6 – 8 minuten in de ene pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Kook de penne, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pesto maken
4

Meng in een hoge kom de broccoli, de knoflook, de bladpeterselie, 2/3 van de grana padano en 2/3 van de cashewnoten met per persoon 1 el citroensap, 1/2 tl citroenrasp, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el kookvocht van de broccoli en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper. Mix het geheel met een staafmixer tot een pesto.

Mengen
5

Meng de basilicumblaadjes met de geroosterde cherrytomaten. Hak de overige cashewnoten fijn.

Serveren
6

Verdeel de penne over de borden en roer de broccolipesto erdoor. Schep de cherrytomaten erop en garneer met de overige cashewnoten en grana padano.