Haal de smaak van Italië naar jouw keuken met een zelfgemaakte pesto. De basilicumvariant is je vast bekend, maar vandaag staat er een pesto van broccoli, cashewnoten en grana padano op het menu. Wanneer je zelf pesto maakt, is het belangrijk om te blijven proeven – zo wordt de smaak precies zoals jij 'm wilt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Broccoli
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Gekleurde cherrytomaten
10 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
90 gram
Penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)
50 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Extra vierge olijfolie
¼ tl
Zout
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de penne en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de bladpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 12 – 15 minuten in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren.
Kook de broccoli, afgedekt, 6 – 8 minuten in de ene pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Kook de penne, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in de andere pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een hoge kom de broccoli, de knoflook, de bladpeterselie, 2/3 van de grana padano en 2/3 van de cashewnoten met per persoon 1 el citroensap, 1/2 tl citroenrasp, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el kookvocht van de broccoli en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper. Mix het geheel met een staafmixer tot een pesto.
Meng de basilicumblaadjes met de geroosterde cherrytomaten. Hak de overige cashewnoten fijn.
Verdeel de penne over de borden en roer de broccolipesto erdoor. Schep de cherrytomaten erop en garneer met de overige cashewnoten en grana padano.