Deze maaltijdsoep is geïnspireerd op locro de papa uit Peru. Deze aardappelsoep vind je niet alleen bij Peruaanse gezinnen op tafel, het is een favoriet in heel Zuid-Amerika. Vandaag maak je een vegetarische variant met komijn en toppings zoals cashewnoten en feta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Zoete aardappel
125 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Paprikapoeder
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
350 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de bataat af. Schil de bataat en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de bataat toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en bataat in 15 minuten zachtjes gaar koken.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de feta in blokjes. Hak de gezouten cashewnoten grof. Bak de bruine ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de feta, de cashewnoten, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.