Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

geïnspireerd op Saltado, met rijst en pittige yoghurtsaus

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden, maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe
Mosterd
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Tomaat

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

¼ stuk(s)

Groene peper

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

20 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3476 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten104.8 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten20.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Hapjespan
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 2/3 van de Peruaanse kruidenmix en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken. Snijd de tomaat in blokjes. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Is het lastig om 20 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Rijst koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Roerbakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, 2/3 van de knoflook en de overige Peruaanse kruidenmix 1 - 2 minuten. Voeg de portobello en de tomaat toe en laat 3 - 4 minuten stoven. Voeg daarna de bouillon, de worcestershiresaus en sojasaus naar smaak toe en laat het geheel nog 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht grotendeels verdampt is.

Saus maken
5

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een hoge kom de overige knoflook, de groene peper, de yoghurtdressing, de wittewijnazijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Mix met de staafmixer tot een gladde saus. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. 

Serveren
6

Meng vlak voor het serveren de zoete aardappel door de portobello-tomatenstoof. Verdeel de rijst over de borden en schep de portobellostoof ernaast. Leg het spiegelei op de rijst. Serveer de yoghurtsaus erbij.