Piadina met kippendijreepjes en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piadina met kippendijreepjes en mozzarella

Piadina met kippendijreepjes en mozzarella

met gepofte pruimtomaten en basilicum

Piadina is een Italiaans streetfoodgerecht. Het platbrood wordt vers klaargemaakt met een hartige vulling (bijvoorbeeld kaas of prosciutto) of zoet met chocolade of vers fruit.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

7 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)969 kcal
Energie (kJ)4053 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd het overige deel in halve ringen.

Tomaten bakken
2

Snijd de pruimtomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde rode ui bovenop. Besprenkel met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bestrooi met peper en zout. Bak ze 12-15 min in de oven.

Kip bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak ze samen met de ui in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden
4

Snijd de basilicumblaadjes grof en de mozzarella in reepjes.

Piadina's maken
5

Leg de tortilla's op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip en ui, mozzarella en de helft van het basilicum. Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht. Bak de tortillas, bovenin de oven, de laatste 6-8 minuten mee met de tomaten.

Serveren
6

Snijd de piadina's doormidden. Leg de piadina's op het bord en serveer met de tomaten. Garneer met het overige basilicum.