.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Jasmijnrijst
10 gram
Ongezouten pinda's
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Little gem
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
110 gram
Kipgehakt met Oosterse kruiden
2.5 tl
Bruine basterdsuiker
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.
Tip: Snijd de komkommer heel dun of gebruik een dunschiller of kaasschaaf. Zo trekt het zoetzuur goed in de komkommer.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.
Tip: Wist je dat de zaadlijsten het heetste deel van een pepertje zijn? Houd je niet van pittig, verwijder ze dan voor het bakken.
Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.