Pitabroodjes met kruidige kipshoarma en bataat-frietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes met kruidige kipshoarma en bataat-frietjes

Pitabroodjes met kruidige kipshoarma en bataat-frietjes

Lekker fris met Griekse yoghurt

De frietjes in dit gerecht maak je van zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. Er wordt gedacht dat ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus de zoete aardappel in Europa heeft geïntroduceerd. De zoetige frietjes zijn heerlijk om in de yoghurt te dippen. Net zo lekker als met mayonaise, maar een stuk gezonder!

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

½ tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele paprika

120 gram

Kipshoarma

3 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

40 gram

IJsbergsla

3 el

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)822 kcal
Energie (kJ)3439 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Wok
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de bataat grondig en snijd in frietjes.

erdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier.
2

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng met ⅔ van de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Bak de frietjes 25 minuten in de oven.

3

Snipper ondertussen de rode ui en s. Snijd de gele paprika in blokjes.

Schep regelmatig om.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipshoarma 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de gele paprika toe en bak nog 5 minuten. Schep tussendoor regelmatig om.

5

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven.

Meng de dressing met de ijsbersla
6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de ijsbergsla in een saladekom.

Verdeel de pitabroodjes over de borden.
7

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kipshoarma, Griekse yoghurt en salade. Serveer met de bataafrietjes