De frietjes in dit gerecht maak je van zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. Er wordt gedacht dat ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus de zoete aardappel in Europa heeft geïntroduceerd. De zoetige frietjes zijn heerlijk om in de yoghurt te dippen. Net zo lekker als met mayonaise, maar een stuk gezonder!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Zoete aardappel
½ tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Gele paprika
120 gram
Kipshoarma
3 stuk(s)
Volkoren pitabrood
(Bevat Gluten)
40 gram
IJsbergsla
3 el
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de bataat grondig en snijd in frietjes.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng met ⅔ van de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Bak de frietjes 25 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de rode ui en s. Snijd de gele paprika in blokjes.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipshoarma 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de gele paprika toe en bak nog 5 minuten. Schep tussendoor regelmatig om.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de ijsbergsla in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kipshoarma, Griekse yoghurt en salade. Serveer met de bataafrietjes