De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ bosje(s)
Bospeen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Limoen
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
10 gram
Geroosterde hazelnoten
5 gram
Kokosrasp
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
2 stuk(s)
Pitabroodje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de juiste hoeveelheid bospeen af. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd de bospenen in de lengte doormidden. Snijd eventuele grote bospenen in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Tip: Je krijgt meer bospeen dan je nodig hebt in dit recept. De overige bospeen kun je gebruiken voor een soepje of lekkere stamppot de volgende dag.
Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verdeel de bospeen en de helft van de rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen. Meng in een kom de rode peper, tonijn en kokosrasp met per persoon: 1/2 tl limoenrasp, 1/2 el limoensap en de overige rode ui en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise met een lichter alternatief zoals yoghurt of kwark.
Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven. Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.
Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen en heb je een kleine oven? Verwarm de pita's dan in een broodrooster en vul daarna pas met het tonijnmengsel.