Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden, waardoor je deze curry al binnen 15 minuten op tafel zet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Paprika
90 ml
Kokosmelk
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Gesneden ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
5 gram
Gemberpuree
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¾ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Tip: Houd je van extra pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de curry toe.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.