Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Paprika

70 gram

Mais in blik

65 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Passata

50 gram

Pittige tortillachips

25 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)893 kcal
Energie (kJ)3738 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers20 g
Vezels11.8 g
Eiwitten50 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.

Bakken
2

Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten. Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten. Voeg de passata, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Garnering snijden
3

Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een kleine kom en snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en koriander toe aan de kleine kom en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenpartjes.