Pizza bianco met courgette en groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza bianco met courgette en groene pesto

Pizza bianco met courgette en groene pesto

met champignons, mozzarella en Goudse kaas

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4503 kJ
Energie (kcal)1076 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten101.5 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels6.5 g
Eiwitten39 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in dunne plakken en de ui in dunne halve ringen. 
  • Snijd de champignons in plakjes.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Pizza maken
3
  • Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer met het pestomengsel.
  • Verdeel de courgette, ui, champignons, mozzarella en overige geraspte kaas over de pizzabodem. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven. Besprenkel met de overige pesto (zie Tip).
  • Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.

Gezondheidstip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kan je de volgende dag gebruiken in een salade of op een broodje.