De portobello is echt een superfood: zowel in voedingswaarden als in formaat. Hij zit namelijk vol vitamine B en kan een diameter tot wel 15 cm hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
160 gram
Portobello
½ stuk(s)
Courgette
3 stuk(s)
Knoflookteen
0.16 zakje(s)
Italiaanse kruiden
110 ml
Heinz Tomato Frito
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Veldsla
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1.25 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar apart. Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Bak de portobello's 8 - 10 minuten in de oven.
Snijd de courgette in kleine blokjes en snijd de steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.
Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's nog 5 - 7 minuten in de oven, zodat de kaas smelt.
Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.
Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de gebakken krieltjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de krieltjes.