Pizzabootje met een Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizzabootje met een Mexicaanse twist

Pizzabootje met een Mexicaanse twist

met gekruid kipgehakt en mais-salsa

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3831 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten117.1 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten42.4 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Zeef
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui (zie Tip). Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.

Tip: Je serveert de helft van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui dan mee met het gehakt.

Bakken
2
  • Voeg de helft van de mais en paprika toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de passata en Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en breng aan de kook. Laat 3 - 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Bootjes maken
3
  • Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg in 2 gelijke delen en vouw de randen naar binnen. Rol de hoeken naar binnen zodat je een bootje krijgt.
  • Verdeel de vulling over het deeg. Strooi de kaas erover en bak de bootjes 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Meng in een kom de overige ui, paprika, mais en tomaat met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pizzabootjes op borden en verdeel de salsa erover.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.