Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Prei
65 gram
Champignons
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ roll(s)
Bladerdeeg
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Rucola en veldsla
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei en champignons met de Italiaanse kruiden en 1 el water per persoon, afgedekt, 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de helft van de roomkaas en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Verspreid het roomkaasmengsel over het bladerdeeg. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven.
Verdeel de groenten, de overige kaas en roomkaas over de plaattaart. Bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de bodem gaar is en de randjes goudbruin (zie Tip).
Tip: Versier de plaattaart door de overige roomkaas in sierlijke toefjes tussen de groenten te verdelen.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg net voor serveren de gemengde sla toe.
Verdeel de plaattaart over de borden. Garneer met de gemengde sla.