Plaattaart met pompoen en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en zonnebloempitten

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse salie

150 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

5 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)869 kcal
Energie (kJ)3636 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers14 g
Vezels3.8 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

Mengen
2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

Plaattaart bereiden
3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Bakken
4

Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.