Plaattaart met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met verse geitenkaas

Plaattaart met verse geitenkaas

met paprikasaus en basilicumcrème

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het is de perfecte basis voor pasta- of pizzasauzen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

¼ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3797 kJ
Energie (kcal)908 kcal
Vetten55.4 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels12.3 g
Eiwitten21.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 

Paprika bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Geitenkaas verkruimelen
3

Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Saus maken
4

Blus de gebakken paprikablokjes af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata, de suiker en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.