Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het is de perfecte basis voor pasta- of pizzasauzen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
10 ml
Basilicumcrème
½ tl
Suiker
¼ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.
Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Blus de gebakken paprikablokjes af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata, de suiker en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.
Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.