Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm, wat heerlijk smaakt bij geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je pizza!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
20 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
125 gram
Rode biet
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 takje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn. Hak de amandelen grof.
Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, grana padano, olijfolie en de helft van zowel de amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, tijm en amandelen en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.