Vandaag maak je een supersnelle pizza met platbrood als bodem. Doordat het platbrood al gaar is hoeft de pizza maar kort in de oven. De saus maak je in een handomdraai op basis van tomatenpassata: een tomatensaus van verse, rijpe tomaten die heel fijn gezeefd zijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Kastanjechampignons
100 gram
Passata
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
1 tl
Gedroogde rozemarijn
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
¾ el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken in 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.
Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg 100 ml tomatenpassata per persoon en de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer 2 Libanese platbroden in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de rozemarijn, de geraspte belegen kaas, de geraspte oude kaas en de walnoten. Bak de platbroodpizza’s op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren.
Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.