Platbroodpizza met groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Maak de mozzarella klein zodat je het goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

snijden
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

belggen
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.

rucola
3

• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

serveren
4

• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.