Platbroodpizza's met champignons en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika, rode ui en vers basilicum

Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees platbrood. Door de korte oventijd zet jij deze platbroodpizza's zo op tafel!

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Libanees platbrood

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Vers basilicum

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3210 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers13 g
Vezels11.1 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden
2

Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en paprika 3 – 4 minuten.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan hier al mee met de champignons en paprika.

Tomatensaus maken
4

Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook, het paprikapoeder en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza beleggen
5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier 5 - 6 minuten in de oven. Hak ondertussen de basilicumblaadjes fijn.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.