Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Boerengehakt
1 tl
Italiaanse kruiden
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Paprika
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Libanees platbrood
(Bevat Gluten)
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het vers basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.