Poke bowl met gefrituurde kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer

Deze pokebowl komt niet met vis maar vlees. De kip frituur je krokant en serveer je samen met avocado, komkommer en sinaasappel. Garneer met de sesamzaadjes en eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

75 gram

Witte langgraanrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

25 gram

Bloem

¼ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1055 kcal
Energie (kJ)4414 kJ
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten95.6 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels8.5 g
Eiwitten40 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Bord
Koekenpan met deksel
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de komkommer en avocado in kleine blokjes.

Rijst koken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Beslag maken
3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de Koreaanse kruiden en per persoon: 30 ml water en 25 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Heb je een friteuse in huis? Hierin is het nog makkelijker om de kip lekker krokant te bakken.

Kip frituren
4

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om (zie Tip).

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom de sojasaus en mayonaise met 1 tl honing per persoon (zie Tip). Meng goed tot een gladde saus. Meng vervolgens 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de rijst.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor 1 el mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Serveer de krokante kip op de rijst. Verdeel de komkommer, avocado en sinaasappel naast de kip. Besprenkel met de dressing en garneer met het zwarte sesamzaad.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.