Pokébowl met zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met zalm

Pokébowl met zalm

2 porties | met srirachamayo, sojabonen en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze goedgevulde pokébowl serveer je met een topping van zalm, sojabonen, twee soorten groente, srirachamayo en furikake!

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Soja
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3274 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels3.3 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Medium Bowl
Rasp
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Breng 350 ml water aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de sushirijst 12 – 15 minuten.
  • Zet daarna het vuur uit, voeg 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker toe en meng goed.
  • Laat afgedekt staan tot serveren.
2
  • Snijd de zalm in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de zalmblokjes met de ponzu, de sesamolie, zout en peper naar smaak.
  • Zet opzij en laat de zalm 5 minuten marineren.
3
  • Rasp de wortel.
  • Snijd de komkommer fijn.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten.
4
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Serveer de wortel, komkommer, sojabonen en zalm bovenop de rijst.
  • Sprenkel de marinade erover en garneer met de srirachamayo en furikake.