Sojasaus bewaar je ongeopend in de voorraadkast. Is de sojasaus eenmaal geopend? Bewaar hem dan het liefst in de koelkast! Zo blijft hij zo lang mogelijk goed.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kipfilethaasjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Handsinaasappel
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
25 gram
Bloem
¼ el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de avocado in plakjes.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst in 10 minuten gaar.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de Koreaanse kruiden en per persoon: 30 ml water en 25 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Heb je een friteuse in huis? Hierin is het nog makkelijker om de kip lekker krokant te bakken.
Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin en draai halverwege voorzichtig om (zie Tip).
Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.
Meng in een kleine kom de sojasaus en mayonaise met 1 tl honing per persoon (zie Tip). Meng goed tot een gladde saus. Meng vervolgens 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de rijst.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 el mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.
Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Serveer de krokante kip op de rijst. Verdeel de komkommer, avocado en sinaasappel naast de kip. Besprenkel met de dressing en garneer met het zwarte sesamzaad.
Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.